
Sağlık turizmi derneği olarak Türkiye’nin dünyadaki sağlık turizmindeki payını arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Sağlık , kültür ve turizm ,ekonomi bakanlıklarıyla ve sektör temsilcileriyle iletişim içinde kalarak ve desteklerinden yararlanarak yurt dışı fuar ve konferanslarda ülkemizi temsil etme ve hedef ülkelere ticaret heyeti ziyaretleri organize ederek ülkemiz sağlık turizmi için ilişkide olduğumuz ülkelerin sağlık turizmi sektör temsilcileri,konunun muhatabı üst düzey bürokratlar, aracılar ve sigorta firmalarıyla yeni bağlantılar kurarak ve mevcuttaki bağlantılarımızı geliştirerek ülkemize gelen yabancı hasta sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu hedeften yola çıkarak hazırlamış olduğumuz Yemen Yurt Dışı Tanıtım Programımız aşağıdaki gibidir.

GENEL BİLGİ
A)ÇALIŞTAY KONULARI;
* DÜNYA, YEMEN VE TÜRKİYE’DE SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ
* SAĞLIK ALANINDA YEMEN –TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ
* TÜRKİYENİN SAĞLIK HİZMETİ SUNUMU VE POTANSİYELİ
* TÜRK SAĞLIK HİZMETİNDE KALİTE VE AKREDİTASYONU
B)TÜRK HEYETİ KATILIMCILAR;
* KAMU VE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI YETKİLİLERİ
* KAMU VE ÖZEL HASTANELERİ YETKİLİLERİ
* TERMAL OTEL VE KAPLICA YETKİLİLERİ
* TURİZM ACENTASI YETKİLİLERİ
* SAĞLIK YATIRIMCILARI
* ARACI KURUM YETKİLİLERİ
C)YEMEN HEYETİ GÖRÜŞÜLECEK KİŞİLER;
* SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLİLERİ
* TURİZM ACENTALARI YETKİLİLERİ
* SİGORTA KURULUŞLARI
* TİCARET ODASI YETKİLİLERİ
* SOSYAL GÜVENLİK BAK. YETKİLİLERİ
* ARACI KURUM YETKİLİLERİ
* ÖZEL SAĞLIK KURUMLARI YETKİLİLERİ
ÜCRETLENDİRME
İş Gezisi Ücretlendirme Planı Sayın Katılımcı,
Sağlık turizmi derneğinin yemende organize ettiği ‘Türk İş Heyeti Ziyaretinin’ ücretine dahil olan hizmetler;
!Uyarı: Bagaj ekstra yük ücretleri, akşam yemekleri, oda kahvaltı haricinde otel içi ve dışı yapılan her türlü kişisel masraflar ve programda belirtilmeyen tüm masraflar fiyata dahil değildir.
1) Her Bir Katılımcı Firmamız için 1(bir) kişi ekonomi sınıfı uçak bileti ve otel oda kahvaltı.
2) Havalimanı- otel ve diğer ara transferler.(topluca yapılan,organizasyon programında belirtilen!).
3) Çalıştayın ve ikili görüşmelerin yapılacağı toplantı salonunun kiralanması ve catering hizmetleri.
4)Yemen deki heyet ziyaretimiz ile ilgili Gazete ,T.V ve Radyo Kanallarına verilecek genel reklamlar ve mülakatlar.
5)Sosyal gezi turları ve ilgili makamlara yapılan ziyaretler(topluca yapılan ve organizasyon programında belirtilen!)
6)Coffee breakler ve öğle Yemekleri.
7)Organizasyon firması hizmet bedeli.
Not:Kesin kayıt aşamasında sözleşme yapılacak olup programla ilgili ek maliyet kalemleri çıkması halinde tarafınıza sözleşme aşamasına kadar bildirilecektir. Sözleşmenin yapılmasının ardından herhangi bir nedenle sözleşme feshi talebinde para iadesi yapılmaz.
Yukarıda belirtilmiş olan Yemene yapılacak heyet ziyaretiyle ilgili firma başına iki personeline düşen masraflar ekonomi bakanlığının döviz getirici hizmetler 2012/4 sayılı tebliğinde belirtilen % 70’i geri ödeme kapsamındadır. Yemen heyet ziyareti katılımcı firma başına bir kişi için ücret …………………..USD+kdv’dir. Aynı firmadan birden fazla her bir katılımcı için katılım bedeli ……..USD+kdv’dir.
!Önemli Not: Yemen: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Kaynakça:Bknz:http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
Ülke Hakkında
Yemen (Arapça: اليَمَن el-Yemen) resmi adı ile Yemen Cumhuriyeti (Arapça: الجمهورية اليمنية El-Cumhuriyyetü’l-Yemeniyye). Orta Doğu’da, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında, Umman’ın batısında Suudi Arabistan’ın güneyinde yer alan bir ülke. Başkenti San’a’dır.
Yemen Siyasi haritası
Orta doğuda bulunan ülkenin kuzeyden Suudi Arabistan ve doğudan Umman olmak üzere iki adet komşusu bulunmaktadır. Güneyinde Aden Körfezi ve Arap Denizi ile batısında Kızıldeniz ile çevrilidir. Petrol, balık, kaya tuzu, mermer, kömür, altın, kurşun, nikel, bakır ve batıdaki verimli araziler başlıca doğal kaynaklarıdır. Ülkede çöl iklimi etkilidir ve yıl içinde toz ve kum fırtınaları görülür.
Demografi
Yemen’de yaşayan halka Yemenli denir. Ülkenin toplam nüfusu 25 milyon kişi civarında olup diğer başlıca etnik kökenler Güneybatı Asya ve Afrika’dan çalışmaya gelmiş kişilerden oluşmaktadır. Nüfusun büyük bir çoğunluğu Müslüman olan ülkenin %45 ini Zeydiyye mezhebindekiler,%55 ini Şafi Mezhebinden olanlar oluşturur.Okur-yazar nüfus oranı ise yüzde 50’dir.
Tarih
Yemen 1517’de Memlüklüler’den Osmanlı yönetimine geçmiştir. 1918’de İmam Yahya’nın yönetimine giren ülkede 1962’de cumhuriyet ilan edilmiştir.
Türkiye – Yemen Siyasi İlişkileri
Türkiye, güçlü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğu Yemen’in birliğini, istikrarını ve refahını desteklemekte, bütün platformlarda bu yönde çaba sarfetmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 10-11 Ocak 2011 tarihlerinde gerçekleştirdiği Yemen ziyaret, Türkiye’nin tüm Yemen halkına desteğinin somut bir örneğini teşkil etmektedir.
2010 yılı içerisinde Yemen’e toplam ihracatımız 329 milyon Dolar, Yemen’den toplam ithalatımız ise 1,04 milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. Halihazırda 330 milyon Dolar olan Yemen’le dış ticaret hacmimizi 1 milyar Dolar düzeyine çıkarma hedefi konmuştur.
Türkiye’nin Yemen’e ihraç ettiği ürünlerin başında, demir-çelik mamulleri, çeşitli makineler, taşıt yedek parçaları, başta bisküvi ve çikolata olmak üzere kakao ürünleri ve paketlenmiş gıda malzemeleri, eczacılık ürünleri, kauçuk ve kauçuktan eşya, makine halıları, ev tekstili ve konfeksiyon, hayvansal ve bitkisel yağlar ve mobilya malzemeleridir.
Az sayıdaki Türk şirketi Yemen’de müteahhitlik sektöründe faaliyet göstermektedir.
2008 yılında revize edilen ve yürürlüğe giren “Sağlık Anlaşması” çerçevesinde her yıl 25 Yemenli hastanın ülkemizde ücretsiz olarak tedavi görmektedir. 2010 Nisan ayında Türkiye-Yemen Sağlık Haftası düzenlenmiş, bu çerçevede Yemen’i ziyaret eden 15 Türk Doktor, Sana, İbb ve Hadramut’taki hastanelerde 192 ameliyat gerçekleştirmişlerdir.
Türkiye tarafından, 2011-2012 eğitim yılı itibariyle Yemen Hükümeti’ne 15 Lisans, 5 Master, 5 Doktora, 5 Araştırma ve 5 Türk Dili Kursu olmak üzere toplam 35 burs sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra Büyük Öğrenci Projesi kapsamında 5 Türk asıllı öğrenciye burs tahsis edilecektir.
Sana Üniversitesi bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 2007-2008 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Halihazırda 89 öğrencinin öğrenim gördüğü Bölümün ilk mezunları 2011 eğitim-öğretim yılı sonunda vermesi beklenmektedir.