
Türkiye Sağlık Turizmi Derneği olarak 2005 yılından beri Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelini geliştirmek için bakanlıklarla, kalkınma ajanslarıyla, üniversitelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak yayın, proje, basılı-görsel materyal üretimi; ulusal ve uluslararası çalıştay, seminer, kongre, konferans, sağlık hukuku, mesleki İngilizce ve sağlık turizmi işletmeleri eğitim programları düzenlemekteyiz.
Sağlık turizminde ülke politikalarının oluşturulmasına ilham veren dernek çalışmalarımız aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşuna ve özel sektöre ışık tutmuş, öncülük etmiştir. “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile beraber sağlık turizminin hükümet politikası haline gelmesi de ülke olarak bu konuya bakış açımızı değiştirmiş ve ufkumuzu genişletmiştir. Türkiye Sağlık Turizmi Derneği misyonlarının ve hükümet politikalarımızın ortak bir paydada buluşması ise STK’lar ve devlet arasındaki ortak çalışmalara da örnek teşkil etmektedir. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Güçlü ve Dengeli Büyüme İçin YAPISAL DÖNÜŞÜM Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları toplantısında “Sağlık turizmi koordinasyon kurulu oluşturulacağını, sağlık turizminde teşvik sistemlerinin sadeleştirileceğini, sağlık personelinin donanımı artırılacağını, sağlık turizmi alanında Türkiye’nin gelirinin 2018 sonuna kadar 9 milyar doların üzerine çıkarılacağını, yabancı öğrenci kontenjanını artırarak sağlık sektöründe yeni bir insan kaynağı oluşturulacağını” belirtmişlerdir.
Ayrıca yine bu kapsamda “Türkiye’nin dünyada yükselen pazar konumunda olduğu medikal turizm, termal turizm ve ileri yaş-engelli turizmi alanlarındaki hizmet kalitesini yükselterek rekabet gücümüzü artırmayı amaçlandığı, termal turizmde 100 bin yatak kapasitesiyle, 1.500.000 (600.000 tedavi amaçlı) yabancı turiste hizmet sunmayı hedeflemekte olup, bu hizmet karşılığında 3 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflendiği, Medikal turizm alanında, 750.000 yabancı hasta tedavi edileceği, böylece 5,6 milyar dolar gelir sağlanacağı, ülkemizin bu hizmetler sayesinde dünyanın ilk 5 destinasyonu içerisinde yer almasının hedeflendiği, İleri yaş turizminde ise hedefimizin 150.000 yabancı turiste hizmet vermek ve yaklaşık 750 milyon dolar gelir sağlamak olduğunu” açıklamışlardır. Bu hedeflere ulaşmak için gerekli olan bilgi birikimine ve yeteneğe sahip personeller yetiştirmek ise sürecin en önemli kesitidir. Yakın gelecekte talep edilecek kalifiye personel ihtiyacını karşılayamadığımız sürece bu gelişmelerin gerçekleşmesi de mümkün değildir: Kalifiye personel talebini karşılamak adına yürütülen eğitim programlarımız, değerli katılımcılarımızı bu gelişim sürecinde bir adım önde yürütmeyi hedefliyor.
T.C. Sağlık Bakanlığının proje ortaklığında, Ankara Kalkınma Ajansının destekleriyle “Ankara’dan Turizme Sağlıklı Katkı” adlı projemizde yer alan “Sağlık Turizmi İşletmeleri Yönetimi” eğitim programları sektörden büyük ilgi görmüş ve devamı konusunda yoğun talepler gelmiştir. Bu talepler doğrultusunda Türkiye Sağlık Turizmi Derneği olarak yeni eğitim programları hazırlamış ve sektörün hizmetine sunmuş bulunmaktayız. 22-27 Aralık 2014 tarihinde 9.Dönem olarak düzenleyeceğimiz “Sağlık Turizmi İşletmeleri Yönetimi” eğitim programları ekte bilgilerinize sunulmuştur.
Katılımlarınızı bekler, verimli çalışmalar dileriz.